4 Ekim 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Ekim 2007 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AA, 4 EKİM 2007 PERŞEMBE GÜNDEMİ

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa'daki Türk gazetecileriyle sohbet toplantısının ardından Strasbourg temaslarını tamamlayarak İstanbul'a dönecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Ankara İl Başkanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin iftar yemeğine katılacak.

3- Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, resmi ziyaret için KKTC'ye hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda basın toplantısı yapacak.

- Babacan, KKTC'de Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, devlet ve hükümet yetkilileriyle Kıbrıs ile ilgili son gelişmeleri değerlendirecek.

- Meclis, Başbakanlık ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı'nı ziyaret edecek Babacan, akşam saatlerinde yurda dönecek.

4- TBMM Başkanı Köksal Toptan, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, ABD Büyükelçisi Ross Wilson, Litvanya Büyükelçisi Darius Pranckevicius ve Japonya Büyükelçisi Tomoyuki Abe'yi ayrı ayrı kabul edecek.

5- GAP Yüksek Kurulu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in başkanlığında Ankara'da toplanacak.

6- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Finlandiya Dış Ticaret ve Kalkınma Bakanı Paavo Vayrynen ile birlikte İstanbul'da düzenlenen Türkiye-Finlandiya İş Forumu'na katılacak.

7- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun Aliağa ilçesindeki tesislerini ziyaret edecek.

8- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'i makamında ziyaret edecek.

9- Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Gençlerbirliği ve Ankaragücü kulüplerini ziyaret edecek.

10- TBMM Genel Kurulu, uluslararası sözleşmeleri görüşmeye devam edecek.

11- Siyasi partilerden...

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Zonguldak'ta partisince verilen iftar yemeğine katılacak.

- CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki milletvekili heyeti, Elazığ'ın Koruk köyünde üzüm üreticilerinin sorunlarını dinleyecek.

12- TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Berlin'de, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği-Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği İşbirliği Toplantısı" ile Türk- Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Kurulu'na katılacak.

- Toplantıya Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra İstanbul Türk-Alman Ticaret Odası Birliği Başkanı Teoman Yelkencioğlu, Köln Türk-Alman Ticaret Odası Birliği Başkanı Rainhardt Freiherr von Leoprechting ve Berlin Eyaleti Ekonomi ve Teknoloji Bakanı Harald Wolf da iştirak edecek.

13- IMF ile yürütülmekte olan stand-by düzenlemesinin 7. gözden geçirmesi kapsamında Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki IMF heyeti, İstanbul'da Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı ve ihracatçılarla basına kapalı olarak gerçekleştirilecek toplantıda bir araya gelecek.

14- Terörle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığınca düzenlenen "Siber Terörizmle Mücadele" konulu Çalıştay, Ankara'da başlıyor.

15- Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Vehbi Koç Göz Hastanesi, yenileme çalışmasının ardından hizmete açılacak.

16- Yerli ve yabancı toplam 900 firmanın katıldığı CeBIT Bilişim Eurasia, İstanbul'da devam ediyor.

17- Ege Üniversitesi'nde yeni akademik yıl törenle açılacak.

18- TÜİK Başkanı Ömer Demir:

- "Yıl sonuna kadar milli gelir rakamlarını revize etmiş olacağız."

-' '1998 yılını baz alacağız, revizyonda yabancı uzmanlardan teknik danışmanlık alıyoruz."

- "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt sistemi'nde çalışmaları tamamladık, verileri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne devrettik, sistem kısmen kullanımda."

19- Palandöken kışa hazırlanıyor...

- Yeni sezon çalışmaları kapsamında Palandöken'e büyük ve küçük slalom için 3 yeni pist yapıldı

- Araçların yol kenarına park edilmesine engel olmak için bin 500 araç kapasiteli otopark yapılıyor.

- Dağı kirlettiği belirtilen piknik alanı başka bir bölgeye taşınacak.

20- Ankara'nın her ilçesi ayrı güzel...

- Başkentin 17 ilçesinin her biri kendine özgü özellikleriyle dikkat çekiyor.

- Çubuk, turşu ve vişnesiyle, Beypazarı, 80 kat baklavası ve havucu, Güdül, leblebisi, Ayaş, dutu ve domatesi, Kazan, kavunuyla biliniyor.

- Polatlı Türkiye'nin 2. en büyük tahıl ambarı özelliği taşırken, Çamlıdere; ormanlık ve sayfiyelik alanlarıyla, Haymana ve Kızılcahamam kaplıcalarıyla, Şereflikoçhisar ise Tuzgölü'yle ilgi çekiyor.

21- Futbolda UEFA Kupası 1. Tur rövanş maçları yapılıyor.

- Galatasaray ile İsviçre'nin Sion takımı Ali Sami Yen Stadı'nda, Kayseri Erciyesspor ile İspanya'nın Atletico Madrid takımı Kayseri Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

22- Basketbolda 23. Erkekler Opel Türkiye Kupası eleme grupları mücadelesi, 3 grupta Yozgat, Uşak ve Çanakkale'de başlıyor.

23- TFF 2. Lig 3. Grup'ta 8. hafta maçları yapılıyor.

24- Turkcell Süper Lig'de 8. hafta maçlarını yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.


ANKA, 4 EKİM 2007 PERŞEMBE GÜNDEMİ

-CUMHURBAŞKANI GÜL TÜRKİYE'YE DÖNÜYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği Strazburg'dan dönüyor. (Sat:15.20)

-AKP ANKARA İL BAŞKANLIĞI VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İFTAR VERİYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP Ankara İl Başkanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın verdiği iftar yemeğine katılacak. (Saat:18.37)

-GENELKURMAY BAŞKANLIĞI, ?SİBER TERÖRİZMLE MÜCADELE? ÇALIŞTAYI DÜZENLİYOR

-Genelkurmay Başkanlığı Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığı tarafından iki gün sürecek ?Siber Terörizmle Mücadele? konulu çalıştay düzenliyor. (Saat:9.00)

-19. GAP YÜKSEK KURULU ANKARA'DA TOPLANACAK

19. GAP Yüksek Kurulu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in başkanlığında ilgili bakanların katılımıyla saat 10.30'da GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nda toplanacak. Toplantıda GAP'ta son durum, GAP yatırımlarının gerçekleşme durumu ve 2008 yılı GAP yatırımları görüşülecek.

-TBMM BAŞKANI TOPTAN'IN KABULLERİ

TBMM Başkanı Köksal Toptan, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, ABD Büyükelçisi Ross Wilson, Litvanya Büyükelçisi Darius Pranckevicius ve Japonya Büyükelçisi Tomoyuki Abe'yi ayrı ayrı kabul edecek.

-IMF HEYETİ GÖZDEN GEÇİRME ÇALIŞMALARINA BAŞLIYOR

-IMF ile yürütülmekte olan stand-by düzenlemesinin 7. gözden geçirmesi kapsamında bugün İstanbul'a gelecek Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki IMF heyeti, Çırağan Sarayı'nda TİM Başkanı Oğuz Satıcı ve ihracatçılarla bir araya gelecek.(13.30)

-TÜSİAD, ?TÜRKİYE-FİNLANDİYA İŞ FORUMU? DÜZENLİYOR

-TÜSİAD International, Türkiye ve Finlandiya arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri değerlendirmek amacıyla, ?Türkiye-Finlandiya İş Forumu? düzenleyecek. Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in katılımıyla gerçekleşecek forumun açılış konuşmalarını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Finlandiya Ticaret Ataşeliği (FINPRO) Başkanı ve CEO'su Jarmo Turunen yapacak. (Saat:8.30)

-TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU BERLİN'DE

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Berlin'de ?Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği-Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği İşbirliği Toplantısı? ile Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Kurulu'na katılacak.

-ÇAĞLAYAN TESK'İ ZİYARET EDECEK

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Zafer Çağlayan, Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Başkanı Bendevi Palandöken'i TESK Genel Merkezinde ziyaret edecek. (Saat:10.30)

-MÜSİAD'DAN BAKANLARA ZİYARET VE İFTAR YEMEĞİ

-Müstakil Sanayici İşadamları Derneği yöneticileri, Ankara'da bazı bakanları ziyaret edecek ve iftar yemeği verecek. (Saat:9.30/18.37)

-ENERJİ İTHALATININ 8 AYLIK FATURASI 20,4 MİLYAR DOLAR

?Türkiye'nin yılın ilk sekiz ayında gerçekleştirdiği enerji ithalatının faturası geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,4 artarak 20,4 milyar dolara yükseldi. Toplam ithalatının yüzde 18,9'unu enerjide yapan Türkiye'nin enerji ihracatı ise yüzde 25,3 artışla 2,9 milyar dolar oldu.

-AĞALIĞA KARŞI ÇIKAN KÖYLÜLER, AĞANIN ARAZİNİ MEZARLIK YAPTI

-Ağalık sistemini protesto etmek amacıyla TBBM'ye yürümek isteyen Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Sinan köyü sakinlerinin mezarlıkları doldu. Köy halkı, köy arazisinin tamamına yakanının sahibi olan ağanın arazisine cenazelerini gömmeye başladı. Ağa da köylüler hakkında suç duyurusunda bulundu ve mezarların taşınmasını istedi.

-REHN'DEN SARKOZY'YE İMALI DESTEK: ?SARKOZY'NİN ÖNERİSİ TÜRKİYE'YLE MÜZAKERELERİ TAMAMLAYICI?

-AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Avrupa Parlamentosu milletvekili Dillen'in ?Sarkozy'nin Türkiye için Akdeniz Birliği önerisini nasıl karşılıyorsunuz?? şeklindeki sorusunu ?Güçlendirilmiş Akdeniz ortaklığı için her girişim, Türkiye'yle katılım müzakerelerinin tamamlayıcısıdır? diye yanıtladı.

-MÜZE DENETİMLERİNDE 32 PERSONEL CEZA ALDI

-Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2006 yılının Mayıs ayında başladığı müze denetimlerinde, suçlu olduğunu tespit ettiği 32 personele ceza verdi. Ceza alan personelin 2'si tutuklanırken, 16'sına bedel ödettirme, 5'ine görev değişikliği, 4'üne adli ve idari soruşturma, 3'üne kınama cezası, 2'sine de uyarı verildi.


İHA, 04 EKİM ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Strasbourg temaslarını tamamladıktan sonra İstanbul'a dönecek.

TBMM Başkanı Toptan'ın programı

- TBMM Başkanı Köksal Toptan, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, ABD Büyükelçisi Ross Wilson, Litvanya Büyükelçisi Darius Pranckevicius ve Japonya Büyükelçisi Tomoyuki Abe'yi kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 18.37'de Ankara AK Parti İl Başkanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- GAP Yüksek Kurulu, saat 10.30'da Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Erken başkanlığında yapılacak.

- Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, KKTC'ye hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda basın toplantısı yapacak.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, saat 10.30'da Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken'i makamında ziyaret edecek.

- Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, saat 14.00'te Gençlerbirliği tesislerini, saat 14.30'da Ankara Gücü Tesislerini ziyaret edecek.

- MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat ve beraberindeki heyet, saat 09.30'da Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, saat 11.00'de Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, saat 12.45'de Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, saat Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek'i ziyaret edecek.

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve Finlandiya Dış Ticaret ve Kalkınma Bakanı, TÜSİAD tarafından İstanbul'da düzenlenen Türkiye-Finlandiya İş Forumu'na katılacak.

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İstanbul'da okul açılışına katılacak.

- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun Aliağa ilçesindeki tesislerini ziyaret edecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Zonguldak'ta partisince verilen iftar yemeğine katılacak.

- CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki milletvekili heyeti, Elazığ'ın Koruk köyünde üzüm üreticilerinin sorunlarını dinleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği tarafından, saat 18.37'de iftar yemeği verilecek.

- Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığınca düzenlenen "Siber Terörizmle Mücadele" konulu çalıştay, saat 08.30'da Merkez Orduevi'nde gerçekleştirilecek.

- Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen Fahri Trafik Müfettişleri toplantısı, saat 14.00'te başlayacak.

- Oman Büyükelçisi, saat 14.00'da Ankara Valisi Kemal Önal'ı makamında ziyaret edecek. Ankara Valisi Kemal Önal, saat 18.37'de şehit ailelerine iftar yemeği verecek.

- Asgari Ücretle Çalışanlar Derneği Başkanı Kazım Çorap, saat 11.00'de basın toplantısı yapacak.

- Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, saat 12.00'da "5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü öncesinde OECD 2007 Bir Bakışta Eğitim Raporu Işığında Öğretmenlerimizin Sosyo - Ekonomik durumu" başlıklı araştırma raporu ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Temsilciliği tarafından, saat 19.30'da Ulusal İnsani Gelişme Raporu'nun hazırlığında işbirliği yaptığı sivil toplum kuruluşlarına ödül töreni düzenlenecek.

- Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Vehbi Koç Göz Hastanesi açılış töreni, saat 11.30'da gerçekleştirilecek.

- Aras Cargo Genel Müdürü Evrim Aras Sağıroğlu, Kavacık Aras Holding Binası'nda başlatacağı ağaç kampanyası ile ilgili olarak basın toplantısı düzenleyecek.

- Türkiye'de yaşayan Çerkezler, Odakule'den Rus Konsolosluğu'na kadar yürüyerek Çerkezler protesto gösterisi yapacak.

- Eğitim Sen, İstanbul Üniversitesi Ana Kapısı'nda üniversitlerde yaşanan sorunlarla ilgili basın açıklaması yapacak.

- Bilişim Zirvesi, Tüyap Beylikdüzü Fuarı'nda "Ülke Güvenliği Özel Forumu" gerçekleştirecek.

- Dünya Hayvanlar Günü, çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

- Türk Kızılayı tarafından Düzce'de düzenlenecek "Afet Zararlarının Azaltılması ve Toplumu Harekete Geçirme" projesi kapsamında Kızılay Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara tarafından eğitim verilecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ

- Merkez Bankası (TCMB), Döviz Rezervi, Uluslararası Rezervler, Ticari Banka Rezervleri verilerini, Reel Efektif Kur(TÜFE Bazlı) verilerini, Haftalık Bülteni açıklayacak.

- Dünyada kendi alanlarında lider 11 kuruluşun CEO ve üst düzey yöneticilerinden oluşan Sabancı Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu üçüncü toplantısını 4-6 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştiriyor.

- IMF ile yürütülmekte olan stand-by düzenlemesinin 7'nci gözden geçirmesi kapsamında yarın İstanbul'a gelecek Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki IMF heyeti, 04 Ekim 2007 Perşembe günü saat 13.30'da Çırağan Sarayı'nda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı ve ihracatçılarla bir araya geliyor.

- MAN Yürütme Kurulu Başkanı Tuncay Bekiroğlu'nun ev sahipliğinde, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Boğaziçi Borsa Lokantası'nda 04 Ekim 2007 Perşembe günü saat 18.30'da iftar yemeği düzenleniyor.

- Beyaz et, yumurta ve zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren Keskinoğlu Şirketler Grubu'nun uluslararası ve ulusal pazarda göstermiş olduğu gelişmelerin de paylaşılacağı iftar yemeği, Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu'nun ev sahipliğinde 4 Ekim 2007 Perşembe günü saat 18.52 Feriye Restoran'da (Ortaköy) gerçekleştiriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber